maanantai 30. joulukuuta 2013

Suklaatorttua...

Tämä Ranskalainen suklaatorttu on yksi lempiherkuistani :). Se on helppo tehdä ja suussa sulavaa. Sellaisn poikkeuksen ole ohjeeseen tehnyt, että teen myös päällisen tummasta suklaasta.



Tämä on gluteenittomana ja maidotomana tehty kakku. 






150 g
voita tai margariinia
 
2 dl
sokeria
 
150 g
tummaasuklaata (minut block)
 
4 kpl
munia
 
1½ dl
vehnäjauhoja
 
kuorrutus:
 
100 g
fazerin sinistä
 
1-2 rkl
voita
 


Valmistusaika 1 tunti

Ohjeet

Jälkiruoat ja herkut
Sulata suklaa. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Kaada lämmin suklaa munavaahtoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin. Lisää vehnäjauhot. Kaada taikina hyvin voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 30-35 min. Kakkua ei saa paistaa läpikypsäksi sen pitää olla keskeltä vielä hieman kostea. Anna kakun jäähtyä ja koristele se sen jälkeen sulatetulla suklaalla johon on sekoitettu voi nokare.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti